Súlyosbították az óvodai kényszeretetők büntetését Székesfehérváron

2021. november 9. – 16:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fellebbezése alapján felfüggesztett börtönbüntetésre és foglalkozástól eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a három óvodai dolgozót, akik erőszakkal próbáltak megetetni egy kisgyermeket, áll a Fejér Megyei Főügyészség közleményében.

Mint arról beszámoltunk, az asztalnál ebédre váró kisgyermek egyik kezét az egyik, másik kezét a másik vádlott hátra fogta, a harmadik terhelt pedig kanállal az ételt a szájába tette, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett. Az óvodai dolgozók a második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, így azt abbahagyták. Ezután a gyermek sírva ment óvodába, majd a szülők át is íratták máshová.

Mivel az óvodapedagógusok veszélyeztették egy kiskorú testi és érzelmi fejlődését, tudtak az evészavaráról, és fulladásveszélynek is kitették, a bíróság 120 óra közmunkára ítélte mindhárom vádlottat. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

A Székesfehérvári Törvényszék a kedden megtartott tárgyaláson az ügyészi fellebbezés alapján az elsőfokú ítéletet megváltoztatta. A bíróság a kiszabott büntetést mindhármuk esetében súlyosította, ugyanis az elkövetőket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá a foglalkozásuktól is eltiltotta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!