Nigériába is jár a BKV a meghekkelt menetrend szerint

2021. november 9. – 04:59

frissítve

Nigériába is jár a BKV a meghekkelt menetrend szerint

Másolás

Vágólapra másolva

Tréfás kedvű valaki cserélgeti a fővárosban a BKK menetrendjeit saját készítésű, vicces menetrendre. Az Uwuból Owóba tartó járatra például nemrég egy buszos szakblog hívta fel a figyelmet. A BKK megteszi a jogi lépéseket.

„Owo Nigériában biztos szép hely és ezért közvetlen buszos kapcsolatért kiállt a budapesti XVI. kerülettel, de tuti nem 29 perc a menetidő”

írják az Omnibusz buszos szakblog közösségi oldalán. Az átírt menetrend szerint a járat megáll például a Mária Robot vasútállomás vagy az Xd utca megállóban is.

Megkérdeztük a BKK-t, valóban bekötötték-e a nigériai várost a szolgáltatási hálózatba, vagy csak nem volt beszámítható állapotban a menetrendet író/nyomtató szakember. Kérdésünkre közölték, hogy

„az utóbbi időben új jelenség ütötte fel a fejét a szolgáltatási területünkön: egy @drunk_bkk álnevű profil mögé bújó felhasználó az érvényes menetrend helyére saját készítésű, vicces menetrendeket helyez el, amelyekről videót oszt meg a közösségi oldalakon. Ismereteink szerint a negyedik akcióján vagyunk túl, amely több szempontból problémás: egyrészt csorbát szenved a tájékoztatás, amely bosszúságot okoz az ügyfeleinknek. De a BKK-nak is súlyos anyagi kárt jelenthet a felügyeleti szerv által kirótt büntetés, amennyiben az az ellenőrzés során nem találja meg az érvényes menetrendi hirdetményt a megállóban.”

A BKK az ilyen félrevezető tájékoztatókat azonnal, soron kívül cseréli, amint tudomására jut, tették hozzá. Sőt, a cég megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben az elkövetővel szemben, szögezték le.

Frissítés: Az UwU és az OwO titka

Mint azt az anime szubkultúrát követő olvasóinktól megtudtuk, az UwU a „csukott szemű cukiskodó” emojit, az OwO pedig „a nyitott szemű boldogkodó” emojit takarja, némi szexuális felhanggal, amit itt inkább nem részleteznék.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!