Szombattól változik a közlekedési rend a pesti alsó rakparton, az autókat, buszokat is terelik

2021. november 6. – 07:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Lánchídtól délre folytatódik a víznyomócső-rekonstrukció, a munkálatok miatt november 6. szombattól változik a közlekedés a pesti alsó rakparton, írja a BKK közleménye.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy a pesti Duna-part belvárosi szakaszának felújításával párhuzamosan folytatódik a főváros egyik legrosszabb állapotú főnyomócsövének cseréje.

A szombaton kezdődő munkák – írták – jelentős felbontásokkal járnak, emiatt a pesti alsó rakpart Jane Haining rakparti szakaszán a forgalom nem tartható fenn mindkét irányban.

Északi irányban az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába továbbra is lehet haladni a Jane Haining rakparton. Az ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcát lehet használni. A szombat hajnali munkakezdéskor déli irányban lezárják a Jane Haining rakpartot. Ezután a déli közúti irány az Apáczai Csere János utcán át halad. Az alsó rakpartra az Irányi utcánál lehet ráhajtani – ismertették.

A lezárás miatt szombat hajnaltól változik a környéken közlekedő BKK-járatok útvonala is. A 105-ös és a 178-as autóbusz a Gyöngyösi utcai végállomás felé már hétvégén is a munkanapival azonos útvonalon, a Jane Haining rakparton közlekedik, így – az Erzsébet tér helyett – a József Attila utcában az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeken áll meg.

A víznyomócsövek cseréje más beruházásokkal összehangoltan valósul meg, a felújítás várhatóan 2022 augusztusáig tart – közölte a BKK. A terelés ezen a térképen látható:

Fotó: BKK
Fotó: BKK
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!