Straub Dezső a Facebookról tudta meg, hogy már nem ő a Vidám Színpad művészeti vezetője

2021. november 6. – 14:26

frissítve

Straub Dezső a Facebookról tudta meg, hogy már nem ő a Vidám Színpad művészeti vezetője
Straub Dezső Fotó Zih Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A színész, énekes, konferanszié maga is a közösségi oldalon írta meg, hogy alighanem eltávolították, ezt méltatlannak érzi, illetve várja az írásbeli felmondólevelét.

Straub Dezső, a neves, Jászai Mari-díjas komikus, akit többek között a

  • Szeszélyes évszakok,
  • Én táncolnék veled,
  • és a Jóban Rosszban

nagysikerű adásaiból is ismerhetünk, egy keserű FB-bejegyzésben tudatta, hogy úgy érzékeli, hogy már nem ő a Vidám Színpad művészeti vezetője.

Az ügynek voltak előzményei, korábban a Borsnak Nyertes Zsuzsa és Beleznay Endre (szintén ismert komikusok) is nyilatkoztak arról, hogy viszály alakult ki a színész és Götz Anna színésznő között, aki Böröndi Tamásnak, a Vidám Színpad vezetőjének az özvegye. Böröndi Tamás éppen egy éve, a koronavírus következtében hunyt el.

Na de mi történhetett most? Egyelőre csak FB-bejegyzésekből lehet tájékozódni az egyáltalán nem „vidám” ügyről.

Előbb november 1-én a Vidám Színpad jelentetett meg egy bejegyzést, amelyben egy ilyen rész is olvasható:

„A megújuló Vidám Színpad művészeti vezetője Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál ötletgazdája és létrehozója, aki az igényes szórakoztatás elkötelezett híve, közel két évtizedes színház vezetői tapasztalattal.”

Straub Dezső erre reagált, ráadásul maga is a Facebookon. „Korrekció!” felkiáltású írásábanak egy részletét idézzük, ebben így fogalmazott:

Alulírott Straub Dezső 2014 óta viselem a Vidám Színpad művészeti vezetője címet. A Vidám Színpad 2021. november 1-jén kiadott facebook-tájékoztatójából ismertem meg a színház jelenlegi vezetőinek döntéseit, terveit, jövőképét, így magam is ezen a fórumon reagálok! Látom, hogy megkérdezésem és a részemre címzett felmondás nélkül a Vidám Színpad új művészeti igazgatót nevezett ki!

Véleményem szerint ebből a tisztségből kettő egy színházban sok lenne! Tisztelettel kérem tehát a Vidám Színpad pillanatnyi vezetőit, hogy közönségünket tájékoztassák. Egyben kérem hivatalos felmondásukat is kézbesíteni, mert ez így, a facebookon, a sorok közé rejtve méltatlan a Vidám Színpad jelenlegi, egy drámai színésznő és egy színpadtechnikus alkotta vezetői párosához!

A színész többször utal rá a bejegyzésében, hogy éppen Böröndi Tamás adta számára a Vidám Színpad Örökös Tagja megtisztelő címét.

Az ügynek alighanem lesz még folytatás, hamarosan kiderül, hogy Straub Dezsőre vár-e még szerep a színházban, és ha igen, akkor mi lesz az.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!