Komoly fegyverarzenált halmozott fel az Országgyűlési Őrség

2021. november 6. – 10:48

frissítve

Komoly fegyverarzenált halmozott fel az Országgyűlési Őrség
Mesterlövész (képünk illusztráció, azon nem az Országgyűlési Őrség tagjai gyakorlatoznak) Fotó: Marco Longari / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Narancs elemezte, hogy milyen fegyverek állnak rendelkezésre, ha meg kell védeni a parlamentet.

A parlament védelme érdekében bevethető fegyverarzenálra a Magyar Narancs csodálkozott rá egy nagyon érdekes, a fegyverekhez értőknek különösen tanulságos cikkben.

A lap belinkelte azt a nyáron dátumozott parlamenti dokumentumot, amely felsorolja, hogy az őrségnek milyen kényszerítő eszközök állnak a rendelkezésére.

A több mint 400 tagú fegyveres szervezet 2017-ben – a terrorfenyegetettség növekedése miatt – kapott felhatalmazást nagy tűzerejű fegyverek használatára, de olyan kényszerítőeszközökből is betáraztak, mint a bivalyerős Taser X26-sokkoló, vagy a vipera.

A lap szerint a terrorelhárítás is megirigyelné azt a fegyvercsomagot, amit idén és tavaly ősszel rendszeresítettek, többek között egy Accuracy AT 308 mesterlövő puskát: amellyel 800 méterig lehet nagy pontossággal célba találni. Szintén új szerzemény a házőrségnél a Heckler & Koch MP5-ös géppisztolyának két változata.

Végül a legbrutálisabb megjelenésű fegyver a frissen rendszeresített eszközök közül egy gránátvető.

A lap ezen eszközök pontos felhasználhatóságáról és potenciális áráról is közöl információkat, igaz a hivatalos szervek a beszerzések értékéről nem adtak felvilágosítást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!