Felmerült a hivatali vesztegetés gyanúja Tarnai Richárd kormánymegbízottal kapcsolatban

2021. november 5. – 14:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Szél Bernadett független országgyűlési képviselő korábban feljelentést tett a zsámbéki hulladéklerakó ügyében, melyben most fordulat állt be – vette észre a képviselő bejegyzését a 444.hu.

Szél Bernadett idén tavasszal tett feljelentést hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és természetkárosítás miatt. Azt írta, hogy a telepre napi szinten 20-30 kamionnyi háztartási és veszélyes hulladékot hordtak be, az ellenőrzési tevékenységet szabotálták, az ügy feltárásában közreműködő civileket, Szél kollégáit és őt magát is „változatos atrocitások” értek.

A képviselőt arról értesítették, hogy a bűnügyet az Érdi Rendőrkapitányság a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez tette át. Az ügyben hivatali vesztegetés bűntett gyanúja, valamint Tarnai Richárd Pest Megyei Kormánymegbízott vonatkozásában felmerülő hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt nyomoznak.

Frissítés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajnálatát fejezi ki a határozat félreértelmezhető indokolása miatt. „Félreérthető tartalom a Pest megyei kormánymegbízott személyét érintően” – kezdetű közleményükben az alábbiakat írták.

„Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott büntetőeljárást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során az ügyhöz kapcsolódóan névtelen bejelentés érkezett, melynek tartalma alapján annak vizsgálatára az ügyészség rendelkezik kizárólagos hatáskörrel. Ennek alapján – a bejelentés érdemi vizsgálata nélkül – az ügyet a rendőrség 2021. október 29-én kelt határozatával áttette az ügyészségre.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!