A honvédség busza borult árokba Hódmezővásárhelynél

2021. november 5. – 08:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 22:06-kor: katonákat és honvédelmi alkalmazottakat szállított az a busz, amely Hódmezővásárhely környékén borult árokba péntek reggel – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A busz vezetője – aki egy polgári személy – súlyos sérüléssel került kórházba. A honvédség munkatársai közül egy személynek a lába, egy másik személynek pedig az állkapocs csontja tört el, kilencen könnyebben sérültek meg. A baleset körülményeit az illetékes megyei rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Korábban írtuk: Árokba hajtott és az oldalára borult egy busz a 47-es főúton Hódmezővásárhely térségében, a Székkutas felé vezető szakaszon, írta a katasztrófavédelem.

A balesethez a hódmezővásárhelyi és a szegedi tűzoltókat riasztották, a Rádió 7 helyszínen készült fotói alapján mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

A mentőszolgálat kérdésünkre azt közölte, hogy nyolc mentőegységet és egy mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre. A balesetben 12 fő sérült meg, 1 ember súlyosan, 11 pedig könnyebben. Helyszíni ellátás utána a sérülteket négy közeli kórházba szállították a mentők.

A Rádió 7 egy rövid videót is posztolt a baleset helyszínéről:

Szabó Szilvia, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több sérült van. A Székkutas felé vezető oldalon a főutat lezárták, a forgalom rendőri irányítás mellett halad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!