Bizalmi szavazást javasol az ellenzék Szekszárd egy éve beteg polgármesteréről

2021. november 04. – 08:47

frissítve

Bizalmi szavazást javasol az ellenzék Szekszárd egy éve beteg polgármesteréről
Ács Rezső, Szekszárd polgármestere Fotó: Sóki Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A fideszes Ács Rezső képtelen ellátni a feladatát – véli az Éljen Szekszárd ellenzéki frakció.

Az Éljen Szekszárd frakció közleménye emlékeztet rá, egy éve, 2020. november 1-jén jelentette be Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, hogy beteg.

„A pontos diagnózist nem közölte, de mivel kisváros vagyunk, így mindenki tudja, mennyire komoly a baj. A tünetetek hétről hétre fokozatosan egyre súlyosbodnak.”

Maga a polgármesteri videó itt látható.

Az Éljen Szekszárd szerint mára a helyzet kezelhetetlen lett.

„Tavaly azt kértük a polgármestertől, hivatalát csak addig töltse be, amíg szellemileg képes a helyes döntéseket meghozni, a várost képviselni első számú vezetőként, és amíg állapotában jelentős változás nem áll be. Bár, ahogy egy éve is, most is a lehetőségekhez képest jó egészséget és hosszú életet kívánunk a polgármester úr számára, ki kell mondani: nincs már valódi vezetője a városnak.”

A szomorú közlemény felsorolja a tüneteket, miszerint a közgyűléseken polgármester úr beszéde sokszor érthetetlen, lassú, mozgása koordinálatlan. A legutóbbi közgyűlésen is csak a napirendek közel egyharmadáig vezette az ülést, de addig is gyakran a szereptévesztésben lévő jegyző válaszolt helyette a feltett kérdésekre.

„Sok jel utal arra, hogy a döntéseket is mások hozzák, nem a város megválasztott vezetője. Január óta megszűntek a polgármesteri személyes egyeztetések is. Az irományokon laikus számára is furcsán különböző aláírások szerepelnek, sok esetben mintha bélyegzővel helyettesítenék a személyes aláírást.”

A legutóbbi közgyűlésen megbeszélt rendkívüli közgyűlést sem sikerült már összehívni, levezetni, sőt, a havonta esedékes közgyűlést sem tudta összehívni a polgármester, azt is kénytelen volt elhalasztani.

Mint az ellenzéki frakció fogalmaz:

Szekszárd érdekeit tartjuk szem előtt, ki kell mondani: ehhez a színjátékhoz már nem szabad asszisztálni. Itt már nem egy magánember egészségi állapotáról van szó, hanem arról, hogy nincs, aki hivatalos minőségében meghozza a szükséges döntéseket, képviselje a várost. Így minden döntés késik, lemaradunk a pályázatokról, határidőkről. Ennek csakis a város látja kárát, ennek nyomait mindennap tapasztaljuk.

A polgármester tisztségéből nem visszahívható. Jogait maximálisan tiszteletben tartva ugyanakkor azt kérjük a polgármestertől, kérdezze meg városunk lakóit, azokat, akik felhatalmazták őt 2019-ben, megbíznak-e ilyen állapotban is benne vagy azt szeretnék, hogy a városnak erős, látható, tettre kész vezetője legyen.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom