Medián: Vezet az ellenzék a Fidesszel szemben Budapesten

2021. november 3. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is biztosan vezet az ellenzék Budapesten, a hatpárti közös lista 44 százalékra, a Fidesz–KDNP pedig 31 százalékra számíthatna, ha a közeljövőben kerülne sor az országgyűlési választásra – derül ki a HVG megbízásából, az ellenzéki előválasztás után készült, ezer fős reprezentatív felmérésből.

A kutatásból az is kiderül, hogy ha Budapesten múlna, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a sokak által spontán említett Mindenki Magyarországa Mozgalom (6-6 százalékkal ) bejutna a parlamentbe. A felmérés alapján nem tépázta meg Karácsony Gergely főpolgármesteri népszerűségét miniszterelnök-jelölti visszalépése. Ezt a kormányközeli Nézőpont Intézet is így mérte. A ZRI Závecz Research Intézet múlt héten megjelent országos felmérése szerint októberben 4 százalékpontos lett az ellenzéki pártok közös listájának előnye a Fidesz listájával szemben.

Miniszterelnök-jelölti indulása és visszalépése egyaránt megosztó volt, ám Karácsony indulását 50-40, a visszalépését 62-26 arányban helyesli az ellenzéki és bizonytalan választóközönség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!