A Párbeszéd és az LMP lehetővé tenné a vári lakások régi bérlőinek, hogy megvegyék ingatlanjaikat

2021. november 3. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Párbeszéd és az LMP olyan törvénymódosító javaslatot dolgozott ki, amely az 1993-95 óta a Várnegyedben önkormányzati lakást bérlőknek lehetővé tenné az ingatlanvásárlást – jelentették be az ellenzéki pártok politikusai szerdán, a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatón.

Az MTI beszámolója szerint Váradiné Naszályi Márta (Párbeszéd), az I. kerület polgármestere emlékeztetett: a legutóbbi önkormányzati választáson azt vállalták, hogy méltányos helyzetet teremtenek azoknak az önkormányzati bérlőknek, akik a rendszerváltás után nem vásárolhatták meg azokat a bérleményeket, amelyekben éltek.

Kiemelte, hogy az akkori lakásprivatizációnak megfelelő feltételek mellett tennék lehetővé az ingatlanvásárlást azoknak, akik csaknem három évtizede bérelnek ingatlant a városrészben.
Csárdi Antal (LMP), a Várnegyed országgyűlési képviselője hangsúlyozta, indítványuk annak a méltatlan helyzetnek az orvoslására született, amely hosszú évtizedek óta sújtja az itt élőket, és megfelel az Alkotmánybíróság által támasztott kritériumoknak, továbbá figyelembe veszi az önkormányzat tulajdonosi érdekeit is.

A javaslat elfogadásához a parlament fideszes többségének támogatására is szükség lenne, arról egyelőre nincs hír, hogy a kormánypárt beáll-e a javaslat mögé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!