Magyarországra látogatott Dél-Korea elnöke, lerótta tiszteletét a Hableány balesetének emlékművénél

2021. november 2. – 21:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Hableány sétahajó balesetének áldozataira emlékezett a katasztrófa budapesti emlékművénél Mun Dzsein dél-koreai elnök, aki kedden érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra – írja az MTI.

A Margit híd pesti hídfőjénél álló gránittömbnél, amelyre felvésték az áldozatok neveit, Varga Mihály pénzügyminiszter fogadta a dél-koreai államfőt, majd közösen tisztelegtek az áldozatok emléke előtt.

Az emlékműnél Magyarországon tartózkodó dél-koreaiak csoportja is megjelent, akik lelkesen üdvözölték Mun Dzseint és a kíséretében lévő feleségét.

A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Az ügyben az ügyészség a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát teszi felelőssé a tragédiáért. A férfival szemben 2019 novemberében emelt vádat az ügyészség vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt. Még folyik az ügy tárgyalása, legutóbb kiderült, hogy nem őrzik megfelelően a Hableány roncsát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől