RTL Híradó: Teherautót vezet a veronai buszbalesetért elítélt sofőr

2021. október 27. – 21:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Híradó információi szerint teherautót vezet az a sofőr, akit kedden jogerősen hat év börtönre ítéltek a veronai buszbaleset miatt. Az egyik tragédiában érintett család jogi képviselője azt mondta a Híradónak, hogy a járművezetéstől való végleges eltiltás csak Olaszország területére vonatkozik, jogilag Magyarországon továbbra is vezethet.

A sofőr a vád szerint a tragédia előtt elaludhatott, mivel nem fékezett, és még csak a kormányt sem rántotta el, csak később derült ki, hogy alvászavarral is küzd. A tragédia után nem tartóztatták le a férfit, többször költözött azóta, az áldozatok hozzátartozóit viszont nem kereste, nem kért bocsánatot tőlük.

A családokat felháborította a döntés, és újabb perre készülnek: azt szeretnék elérni, hogy a magyar bíróság a buszos cég és az alvászavarban szenvedő sofőr orvosának felelősségét is vizsgálja. Szerdán viszont egy zaklatási ügy miatt kellett bíróságra menniük: az ügyészség szerint a baleset után egy évvel egy férfi kegyeletsértő, gyalázkodó üzeneteket küldött a közösségi oldalon keresztül az áldozatok hozzátartozóinak. A szerdai előkészítő ülésen a férfi nem ismerte el bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem. Az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy nem ő küldte az üzeneteket. Ha a bíróság végül bűnösnek találja, kártérítést is fizethet.

A 17 halálos áldozatot követelő buszbaleset 2017. január 20-án Verona és Velence között történt, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait franciaországi sítáborból hazaszállító busz szalagkorlátnak ütközött az autópályán, és kigyulladt. A buszon összesen 56-an utaztak, 43 diák és 13 felnőtt, tanárok és szülők egyaránt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!