Veronai buszbaleset: jogerősen hat év börtönre ítélték a sofőrt

2021. október 26. – 13:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden folytatódott a 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset tárgyalása Olaszországban, a tárgyaláson végül úgynevezett peren kívüli egyezség született – írja a Blikk. A busz sofőrjét tavaly első fokon 12 év börtönre ítélték és eltiltották a vezetéstől, de a mostani tárgyaláson peren kívüli egyezség született, így a férfit hat év börtönre ítélték, amit majd Olaszországban kell letöltenie. A békéscsabai férfi ezúttal sem jelent meg a tárgyaláson.

A sofőr ügyvédei egy több száz oldalas dokumentumot tártak a bíró elé, és indítványozták, hogy a felére, azaz hat évre csökkentsék a büntetését. A sofőr a vád szerint a tragédia előtt elaludhatott, mivel nem fékezett, és még csak a kormányt sem rántotta el. Csak később derült ki, hogy alvászavarral is küzd.

A 17 halálos áldozatot követelő buszbaleset 2017. január 20-án Verona és Velence között történt, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait franciaországi sítáborból hazaszállító busz szalagkorlátnak ütközött az autópályán, és kigyulladt. A buszon összesen 56-an utaztak, 43 diák és 13 felnőtt, tanárok és szülők egyaránt. Ez az egyik legsúlyosabb buszbaleset, ami magyar állampolgárokat ért külföldön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!