Fékezés nélkül belehajtottak a sztrádán: „Láttam a videót, elborzadtam”

2021. október 27. – 04:53

frissítve

Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

„Utolsó emlékem az, hogy a sztrádán a aszfaltozás miatti dugónál lelassítok, majd besorolok a belső sávban. A következő, hogy fekszem a felfordult autóban, tiszta vér a kezem, s egy férfit látok. Kérdeztem tőle, mi történt? Mondta, hogy baleset. Kérdeztem: az én hibámból? Azt válaszolta: nem, belém hajtottak. Ezután ismét elveszítettem az eszméletemet.” Kedden engedték haza a győri kórházból azt a férfit, akibe fékezés nélkül hátulról rohant bele másfél hete egy román autó.

Több mint 700 ezren látták már a Magyar Közút videóját, amely az M1-es autópályán készült a lébényi lehajtónál, s ezen gyakorlatilag fékezés nélkül hajt az aszfaltozási munkák miatt feltorlódott kocsisorba egy piros kombi.

A felvételen látszik, hogy az autósok többsége az előjelzéseket figyelembe véve lassított és szinte mindenki vészvillogót használt a sor végén, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre. A belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, aki szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett.

A helyzetet felismerve a terepjáró az utolsó pillanatban még el tudott „menekülni” a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel és sebességgel a várakozó járművekbe csapódott. Három autót tört össze. A becsapódás erejét jelzi, hogy az a Renault Thalia, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt.

A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, lábára állították a felborult járművet, amely szinte felismerhetetlenségig összetört és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. A felvételeken látszik, hogy a baleset okozóját is kihúzzák a kocsiból, s az árok felé viszik. A vétlen fehér Thalia sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, őt a katasztrófavédelmisek szabadították ki: a Telex megtalálta az autó vezetőjét, aki kedden hagyhatta el a győri kórházat.

A keze sérült – Hatalmas sebességgel rohant hátulról az autójába egy kombi az sztrádán, a kocsi felborult, totálkáros lett. Fekete Gábor viszonylag szerencsésen megúszta a balesetet – Fotó: Cséfalvay Attila / Telex
A keze sérült – Hatalmas sebességgel rohant hátulról az autójába egy kombi az sztrádán, a kocsi felborult, totálkáros lett. Fekete Gábor viszonylag szerencsésen megúszta a balesetet – Fotó: Cséfalvay Attila / Telex

„Levélen lakom, Gönyűre tartottam rokonlátogatóba az M1-esen. Már korábban láttam a figyelmeztetést, hogy munkavégzés zajlik a sztrádán, így amikor lassított előttem a kocsisor, felkészültem az araszolásra” – kezdte Fekete Gábor. A külső sávban haladtam, ám ott jobban feltorlódtak a járművek, így lassan átsoroltam a belsőbe. Ez az utolsó emlékképem.

A következő, hogy fekszem a felfordult autóban, tiszta vér a kezem, s egy férfit látok. Kérdeztem tőle, mi történt? Mondta, hogy baleset. Kérdeztem: az én hibámból? Azt válaszolta: nem, belém hajtottak. Ezután ismét elveszítettem az eszméletemet, a kórházban tértem magamhoz. Láttam azóta a balesetről készült videót, elborzadtam.

„Nagy szerencsém, hogy nem lett komolyabb bajom. A bal karomat kellett összevarrni több helyen – nem is bírtam nézni a beavatkozást, nem szeretem az ilyet.”

Gábor autója totálkáros lett, s egyelőre azt sem tudja, vissza mer-e majd ülni a volán mögé. „Korábban volt egy robogós balesetem, azóta nem is ültem robogóra. Autóba pedig muszáj lesz, a szomszédos Hegyeshalomban dolgozom, naponta ingázom. A rendőrök még nem, de a cégtől már kerestek telefonon, jobbulást kívánva, ez jól esett. A lényeg most az, hogy megúsztam, s másfél hét után végre hazaengedtek a kórházból.”

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!