Másfél percig futott a Parlament folyosóján Varga Judit után Tordai Bence, hogy a Pegasusról kérdezhesse

2021. október 26. – 19:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Káprázatos testcselek, kiábrándító válaszok Varga Judittól.” Ezzel a címmel tett közzé rövid videót Facebook-oldalán Tordai Bence arról, ahogy a Parlament folyosóján üldözi az igazságügyi minisztert. Az Országgyűlés igazságügyi bizottságában a fideszes többség leszavazta, hogy a Pegasus-ügyben kérdezhesse a Párbeszéd politikusa Varga Juditot.

Tordai bejegyzése szerint ezért volt kénytelen a folyosón próbálkozni. Arról próbálta kérdezni a minisztert, hogy törvényes módon engedélyezték-e Bánáti János ügyvéd lehallgatását a Pegasus nevű kémszoftverrel.

Varga válasz helyett másfél percig cikázott a folyosókon, több munkatársa pedig fizikailag igyekezett távol tartani tőle az ellenzéki képviselőt.

„Mi lenne, ha békén hagyná a miniszter asszonyt?”

– kérdezte Tordait Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára számonkérte a képviselőt, mert szerinte nem a Parlamenthez méltóan viselkedett. A párbeszédes politikus szerint viszont az méltóbb lenne a Parlamenthez, ha hagynák az ellenzéki képviselőket válaszhoz jutni a bizottsági ülésen. Völner egy füzettel is megpróbálta eltakarni a telefon kameráját, Varga egy másik munkatársa pedig arra figyelmeztette Tordait, hogy nem lehet a Parlament folyosóján kamerázni. „Minden kérdésre elhangzott már minden válasz” – bökte ki a választ végül Varga, mielőtt beszállt a liftbe.

Később Facebook-oldalán számolt be a bizottsági meghallgatásról az igazságügyi miniszter. „2020 az áldozatsegítés éve volt, az Igazságügyi Minisztérium hatalmas munkával, rekord idő alatt kiépítette az Áldozatsegítő Központok hálózatát, amit folyamatosan fejlesztünk.” Arra kérte a bizottság tagjait, hogy tegyék félre ideológiai feladataikat, és segítsenek a munkában.

„Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!