Vádat emeltek egy nő ellen, aki öngyilkos akart lenni, ezért behajtott a vonat elé, de csodával határos módon túlélte

2021. október 26. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves nő ellen, aki 2020 őszén
öngyilkossági szándékkal hajtott a vasúti átjáróba, azonban annak ellenére, hogy az érkező vonat kettészakította az autóját, ő nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta az esetet – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a 49 éves terhelt 2020 novemberében egy Győr melletti település határában magánéleti gondok miatt hajtott szándékosan a sínekre, ezért egy vasúti átjáróhoz érve a piros jelzés ellenére öngyilkossági szándékkal, szándékosan a sínekre hajtott. A Hegyeshalom irányából Budapest felé tartó gyorsvonat neki is ütközött a járműnek, amit kettészakított és lelökött a sínről, a nő azonban csodával határos módon csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vonaton sem sérült meg senki, a mozdonyban viszont több mint 3 700 000 forintos kár keletkezett. A nő ellen közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség, így vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, az ügyészség pedig emellett indítványozta, hogy a járművezetéstől is tiltsa el a bíróság. A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.