Vádat emeltek egy nő ellen, aki öngyilkos akart lenni, ezért behajtott a vonat elé, de csodával határos módon túlélte

2021. október 26. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves nő ellen, aki 2020 őszén
öngyilkossági szándékkal hajtott a vasúti átjáróba, azonban annak ellenére, hogy az érkező vonat kettészakította az autóját, ő nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta az esetet – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a 49 éves terhelt 2020 novemberében egy Győr melletti település határában magánéleti gondok miatt hajtott szándékosan a sínekre, ezért egy vasúti átjáróhoz érve a piros jelzés ellenére öngyilkossági szándékkal, szándékosan a sínekre hajtott. A Hegyeshalom irányából Budapest felé tartó gyorsvonat neki is ütközött a járműnek, amit kettészakított és lelökött a sínről, a nő azonban csodával határos módon csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vonaton sem sérült meg senki, a mozdonyban viszont több mint 3 700 000 forintos kár keletkezett. A nő ellen közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség, így vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, az ügyészség pedig emellett indítványozta, hogy a járművezetéstől is tiltsa el a bíróság. A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!