A DK Pintértől tudakolja: törvényes-e, hogy a Békemenetre faluprogramos buszokkal vitték a résztvevőket?

2021. október 26. – 13:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A DK a belügyminiszterhez és a kancelláriaminiszterhez fordul, hogy megtudja, törvényes volt-e, hogy a Békemenetre önkormányzati és faluprogramos buszokkal szállították a résztvevőket – áll a párt közleményében.

Mint arról beszámoltunk, a Békemenetre rengeteg busszal érkeztek vidékről az emberek. A buszok ideiglenes parkolója a kiürített Rákóczi út volt, ahol négy sorba állították be őket a parkoláshoz, középen maradt csak egy sávnyi hely. Minden buszon CÖF-ös parkolókártya/matrica volt kitéve. Jó pár egyházi iskola saját buszával hoztak embereket, illetve több kisbuszon a Magyar Falu Program matricája volt látható. Az egyik ilyen kisbuszt a Népszava fotósa meg is örökítette.

A CÖF arra a felszólításra, hogy hozza nyilvánosságra a Békemenet buszainak bérleti szerződéseit, azt állította, ők senkit sem buszoztattak, hiába volt a buszok között olyan, amin egy fideszes önkormányzat neve vagy a Magyar Falu Program felirat szerepelt, áll a DK közleményében.

Ezért a párt parlamenti frakciója írásbeli kérdéssel fordul két miniszterhez is az ügyben. Pintér Sándor belügyminisztertől azt akarják megtudni, hogy mik a szabályai az önkormányzatok tulajdonában álló buszok pártpolitikai célú felhasználásának, egyáltalán törvényes-e ez, és ha igen, hogyan. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől azt akarják megtudni, hogy mik a szabályai a Magyar Falu Program keretében vásárolt buszok pártpolitikai célú felhasználásának, egyáltalán törvényes-e ez, és ha igen, hogyan. Arra is kíváncsiak, hogy ha igaz, hogy a Békemenet szervezői ezeket a buszokat bérleti szerződések nélkül megkapták, hiszen tegnap azt állították, hogy nem béreltek buszokat, akkor ezeket minden parlamenti párt bármikor elkérheti, „vagy csak az állampártnak szabad”.

Frissítés:

A Fidesz így reagált a közleményre: „Gyurcsányék 2006-ban sem bírták elviselni a nemzeti oldallal szimpatizáns tömeget, és most sem. Akkor a tömegbe lövettek, most meg a Márki-Zay Péterrel együtt, kéz a kézben támadják a több százezres Békemenetet. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal nem bírja megemészteni, hogy ők felsültek október 23-án és már a baloldali szimpatizánsok is elfordulnak tőlük.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!