Gyurcsány október 23-ról: Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett

2021. október 23. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon”

– írta október 23-i Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

„1956 ismét elbukott. Most nem az oroszok verték le. Most a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme verte le. Na, meg a mindezt lehetővé tevő sok-sok körülmény” – írta.

A volt miniszterelnök a 2006-os őszi eseményekről azt írta: „a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet. A határok sem az akkori szándékokban, sem a valóságban nem voltak világosak. Keveredett a szándék, keveredett tömeg. Egyik keverte a másikat és vissza.”

Gyurcsány szerint 15 évvel ezelőtt a „nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal”. „Ez utóbbi jogszerű és jogsértő formájával egyaránt. Anélkül, hogy mindez ellentmondás lenne” – írja. Úgy véli, az akkori eseményeknek több áldozata is volt: „Vannak a könnyen látható sérülések. Ártatlan és nagyon is ártalmas tüntetőé, kíváncsi sétálóé és gyújtogató huligáné, munkáját végző, megtámadott rendőré.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!