Pozitív lett a győri lövöldöző drogtesztje

2021. október 23. – 22:21

frissítve

Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Három lövés dördült szombaton Győrben, a nádorvárosi Török István utcában, egy lakótelepen. Egy zavart férfi autókat tört fel, az egyikben riasztópisztolyt talált, azzal adott le több lövést. Tíz rendőrautó érkezett a helyszínre. Egy szemtanú szerint a férfi már délután is ott lófrált a lakótelepen, többektől pénzt is kért.

Olvasónk fotója akkor készült, amikor a rendőrök leterítették a férfit – Fotó: olvasó
Olvasónk fotója akkor készült, amikor a rendőrök leterítették a férfit – Fotó: olvasó

„A lövésre lettünk figyelmesek, utána hallottunk még két durranást, összesen hármat. Emiatt elindultunk hazafelé” – mesélte a nő, aki ezután ismét szembetalálkozott az akkor már rendőrök által üldözött lövöldözővel. A férfi ismét elővette a fegyvert, „a 6 éves kisfiammal és a 2 hónapos kislányommal futni kezdtünk vissza a játszótér felé, akkor láttuk meg a rendőröket”– nyilatkozta a Győri Új Szónak. Elmondása szerint a gyereke szinte sokkot kapott az esetben, és arról is beszélt, hogy a férfi eléggé beszámíthatatlannak tűnt.

A tettest, és egyes hírek szerint két társát elfogták a rendőrök. A Telex megkereste a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk hivatalos választ.

Frissítés: A rendőrség vasárnap reggel közleményt adott ki az esetről, ebből kiderül, hogy a férfi, amikor észrevette a helyszínre érkező rendőröket, eldobta a fegyvert, a tokját azonban megtalálták nála, így előállították. Mint kiderült, a gáz- és riasztópisztolyt egy, a közelben parkoló autóból lopta el. A K. Richárd nevű férfin a rendőrségen drogtesztet végeztek, amely pozitív lett. A történtek során senki nem sérült meg.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!