A Médiahatóság elnöke most mondott le, utódját a következő kilenc évre a Fidesz választhatja meg: Gulyás semmi rendkívülit nem lát ebben

2021. október 21. – 11:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy megírtuk korábban, lemondott Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, aki egyben a Médiatanács elnöke is, és így a Fidesz-kormány újabb 9 évre nevezhet ki új vezetőt. Szintén megírtuk, hogy a kormány új javaslata szerint Polt Péter legfőbb ügyészt is csak kétharmaddal lehetne leváltani, nem pedig sima parlamenti többséggel. Erről kérdezte Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa legutóbb a parlamentben Gulyást, aki úgy reagált, ha kétharmaddal nyer az ellenzék, majd olyan jogosítványai lesznek, mint most a Fidesznek, és nem lesz semmi probléma, ha marad a polgári kormány.

A Telex kérdésére, hogy demokratikus eljárásnak-e tartja ezeket a bebetonozott kinevezéseket, Gulyás elmondta, hogy alkotmányos demokráciában természetesek a kurzusokon átívelő pozíciók. Polt Péter ügye kapcsán elmondta, hogy a javaslat csak azt teszi egyértelművé, ha egy megbízatás kétharmados döntéssel születik, akkor az csak így szüntethető meg. Karas Monika lemondása kapcsán pedig megjegyezte, hogy egy ilyen lemondás volt, nem egy tömeges jelenség. Például az ÁSZ elnökének megbízatása jövőre jár le. Karas lemondásának okairól őt érdemes kérdezni, mondta Gulyás, és megismételte, nem tömeges, nem lát benne semmi rendkívülit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!