Nyírkércsen az önkormányzat szervezi az utat a civil Békemenetre, Erdélyből is több megyéből szervezetten jönnek

2021. október 20. – 15:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkércsen a helyben osztogatott röplapok szerint az önkormányzat buszos utazást szervez az október 23-i Békemenetre Budapestre – erről Hadházy Ákos képviselő számolt be a Facebook-oldalán. Több erdélyi megyéből is szervezetten jönnek az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt jóvoltából.

Nyírkércsen a polgármester aláírásával szervez az önkormányzat csoportos buszos utazást a Békemenetre, a helyben osztogatott röplapon Rostás János Tibor polgármester azt írja, hogy az önkormányzatnál lehet jelentkezni. Erről Hadházy Ákos országgyűlési képviselő posztolt a Facebookon, az önkormányzati szervezés szerinte ellentmondásban van az esemény elvileg civil jellegével, és a jelenség az önkormányzatok politikai kiszolgáltatottságáról szól. Az önkormányzatnál megerősítették a szervezett út tényét, és a képviselőt a polgármesterhez irányították a részletekért.

A korábbi Békemenetekhez hasonlóan most is lesznek Erdélyből és a Partiumból is szervezett utak Budapestre. Ezeket több helyen az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt szervezi – erről a Népszava írt a nagyváradi Bihari Naplóban megjelent felhívás alapján.

Az október 23-i Békemenet Európának akar üzenni, „hogy tömegek állnak a nemzeti önállóságot védő magyar kormány mögött” – erről Fricz Tamás, az eseményt szervező Civil Összefogás Fórum kurátora beszélt. Szerinte sok mindent meg kell védeni a kormánypárti felvonulással: a hagyományos értékeket, az életformát, a nemzeti önállóságot, a kereszténységet, a családpolitikát, és közben azt is meg kell mutatni, hogy a magyarok ellenállnak a globális elit nyomásának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!