Börtönre ítélték a focistát, aki egy műanyag flakonnal fél szemére megvakított egy szurkolót

2021. október 20. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

Két és fél év börtönre ítélte a Fonyódi Járásbíróság nem jogerősen azt a labdarúgót, aki vizespalackkal fejbe dobva egyik szemére megvakított egy szurkolót – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, az eset egy tavaly októberi, megyei másodosztályban lejátszott Somogyvár–Kaposmérő meccs második félidejében történt. A 34 éves játékost lecserélték, és már a kispadon volt, amikor összeveszett az egyik vendégszurkolóval. Egy 7,5 decis műanyag palack volt nála, amivel nagy erővel fejbe dobta a szurkolót, aki néhány méterre állt tőle. A palack a bal szemét találta el, felsértette a szaruhártyáját, amitől a férfi félig megvakult.

A futballistát korábban már felfüggesztettre ítélték garázdaságért, ezért az ügyészség három év börtönt kér rá.

A bíróság a focistát maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettében találta bűnösnek, és a két és fél éves szabadságvesztés kiszabása mellett három évre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében szereplő sportrendezvények látogatásától. Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és a védője fellebbezett ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!