Vágó István: Ne bántsák a DK-t!

2021. október 19. – 20:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt beszédeinek DK-t (is) érintő mondatai voltak a fő témái annak a kettős interjúnak, amelyben Lukácsi Katalin, az MMM elnökségi tagját és Vágó Istvánt, a DK elnökségi tagját kérdezték az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

„Amikor egy DK-s azt hallja, hogy van a tiszták koalíciója, amiben a DK nem szerepel, az rosszul esik”

– panaszolta Vágó István. Amikor azt hallják, hogy (az előválasztáson) leváltották az ellenzéket, az egy nagyon rossz mondat, tette hozzá. Ha leváltják a DK-sokat, akkor mit mond majd a DK-szavazó? – tette fel a kérdést Vágó, hozzátéve, hogy nélkülük Márki-Zay nem fog tudni győzni.

Lukácsi Katalin, az MMM elnökségi tagja szerint ezek költői állítások voltak Márki-Zay részéről, amelyeket nem kell szó szerint értelmezni. Az előválasztáson egy földcsuszamlásszerű változás történt, amelynek eredménye egy erős üzenet, tette hozzá. De szerinte ha valóban úgy gondolnák, hogy leváltották volna a DK-t, akkor nem tapsolták volna meg Dobrev Klárát az előválasztás végén. A választást megnyerni csak együtt sikerülhet, ezt mindenki komolyan gondolja, mondta Lukácsi.

Mindenkinek az érdeke a szövetség, és a szövetségeseket ne bántsuk – válaszolta békülékenyen Vágó István. Végül Lukácsi is azzal zárta le a témát, hogy a kézfogásnak van az ideje.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!