Gyurcsány: Semmi falrengető nem történt, csak leültünk Márki-Zay Péterrel tárgyalni

2021. október 19. – 18:04

frissítve

Gyurcsány: Semmi falrengető nem történt, csak leültünk Márki-Zay Péterrel tárgyalni
Gyurcsány Ferenc – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc Márki-Zay Péterrel tárgyalt, tudtuk meg Gyurcsány közösségi oldaláról. A bejegyzésből megpróbáltuk kihámozni a lényeget.

Mi történt?

„Semmi falrengető nem történt.”

Nem volt fontos a találkozó?

„Valójában azt kellene most írnom, hogy nincs itt kérem semmi látnivaló. Mert valójában nem kellene hírértékének lenni annak, hogy leültünk tárgyalni Márki-Zay Péterrel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével.”

Miért írt mégis róla bejegyzést?

„Most más helyzet van. Most ez hír sokaknak. Hír, hogy a jelölt és a DK elnöke leült tárgyalni.”

Miről beszéltek?

„Arról beszéltünk, hogy mit kell tennünk, hogy közösen leváltsuk a kormányt.”

Lesz még hasonló alkalom?

„Most szólok: sok ilyen találkozó lesz, mert a többi ellenzéki párt vezetőjével közösen tesszük a dolgunkat, találkozunk egymással, elemzünk, tervezünk, döntünk.”

Történt még valami?

„Ennyi történt.”

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass