Éjszaka fogják aszfaltozni a Blaha Lujza teret

2021. október 19. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

A terveknek megfelelően csak 22 óra után és főleg az őszi szünetben végzik el a befejező munkákat a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában, írja közleményében a BKK. Október 20-án és 21-én, valamint október 26-tól 28-ig éjszakánként aszfaltoznak a Blaha Lujza térnél, hogy az a lehető legkisebb mértékben érintse a közúti forgalmat.

Éjszakai munkára kell számítani a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában:

  • október 20-án (szerdán) és 21-én (csütörtökön) végzik az útpálya felmarását 22:00 és hajnali 5:00 között;
  • október 26-án, 27-én és 28-án (kedden, szerdán és csütörtökön) felviszik az útburkolat végleges kopórétegét 22:00 és hajnali 5:00 között.

A munkavégzés idején a Rákóczi úton és a Nagykörúton irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható, a forgalomirányítást jelzőőrök végzik majd.

Blaha Lujza tér – Fotó: BKK
Blaha Lujza tér – Fotó: BKK

Közben a Blaha Lujza téren folytatódik a közműépítés: a víz- és csatornahálózat, továbbá a közvilágítás, a forgalomtechnika és a kamerahálózat alépítményei is készülnek. Elkezdődött a gombaszökőkút, valamint a nagy szökőkút vasbetonszerkezet-építése. A süllyesztett kukatárolók felszín alatti aknája és a gombaszökőkút vízgépészeti aknája már szerkezetkész, s időközben elkészült mindhárom növénykazetta szerkezete is – áll a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!