Koccanás után a levegőbe repült az autó, a másik jármű csak kikerülte, és továbbhajtott

2021. október 18. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt csütörtökön kora reggel az M1–M7 bevezető szakaszán a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája egy ijesztő, cserbenhagyás-gyanús jelenetet rögzített. Ahogy az a Magyar Közút Instagram-oldalára hétfőn kitett videóból is látszik, egy személyautó nagy erővel csapódott a szalagkorlátnak, majd felborult – a piruett ellenére a balesetet kisebb sérülésekkel megúszó sofőr elmondása szerint azért, mert a mögötte haladó autóval a holttérben koccant, a lökéstől kiszaladt a sávból, és nekiment a szalagkorlátnak.

A videón jól látható, hogy a megpördülő autóval koccanó jármű csak lefékez, majd megkerüli a landoló kocsit, és továbbhajt, csakúgy, mint a mögötte haladó jármű. Utána azonban már több autó is megállt, hogy segítsen, majd a Magyar Közút szerint arra járó rendőrök, mentősök és egy egészségügyi dolgozó is bekapcsolódott a mentésbe, de perceken belül megérkeztek a riasztott mentősök, rendőrök, katasztrófavédők és az útellenőr.

Az ijesztő jelenet ellenére nem történt komoly sérülés, a továbbhajtó autós viselkedése azonban eléggé cserbenhagyás-gyanús. A 2012. évi C. törvény értelmében ugyanis

„ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy nyomoz-e a baleset ügyében. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!