Karácsony a Telexen: A Fidesz próbál majd éket verni a szövetség tagjai közé

2021. október 18. – 08:04

frissítve

Karácsony a Telexen: A Fidesz próbál majd éket verni a szövetség tagjai közé
Karácsony Gergely a Telex vasárnap esti választási műsorában

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex vasárnap esti választási műsorában Karácsony Gergely főpolgármester is értékelte az előválasztás kifutását. Szerinte most az

ellenzéki politika kapott egy felszólítást, hogy egy morálisabb úton induljon el, a még szükséges szavazók nem adják könnyen a szavazatukat, viszont jó üzenet, hogy egy olyan jelölt nyert, aki az ellenzéket is kritizálta.

A politikusok lelkivilága a kutyát sem érdekli, engem sem nagyon – jelentette ki Karácsony, aki szerint nem szabad a korábbi konfliktusok, vagy rosszérzések miatt nem foglalkozni a fontosabb dolgokkal.

A Gyurcsány Ferencet zsarolással vádoló régebbi kijelentéseit értelmezve azt mondta: nem btk-s zsarolásra gondolt, de a politika legitim eszközének sem tekintette a kommunikációját a DK vezetőjével. Szerinte a jövőben ugyanolyan lesz együttműködni, mint eddig.

Karácsony arról is beszélt, hogy látja most a következő időszak fideszes taktikáját. Szerinte a Fidesz most pánikol, mert egy olyan csavar következett be, hogy nem az fog harcolni, aki tíz éve van a Fidesz célkeresztjében. Szerinte a Fidesz talán elhitte a saját propagandáját, most tényleg meg lehetnek zavarodva a pártban, mert egy ideig azt hitték, hogy a „Karácsony” lesz a jelölt, akinek van DK-s helyettese, aztán azt hitték, hogy Gyurcsány felesége lesz a kihívó, de most kapufára ment a gyurcsányozás.

A Fidesz most megpróbál éket verni a hatpárti szövetség tagjai közé, de ez nem lesz sikeres, a gyurcsányozás és a többi kommunikációs panel hatástalan lesz, jósolta Karácsony.

„Márki-Zay Péter egy keményfejű ember, de nem együttműködésre képtelen” – mondta a miniszterelnök-jelöltről a főpolgármester. Ma sokkal közelebb vagyunk a kormányváltáshoz, mint bármikor eddig, mondta végül. Szerinte jó lenne, ha október 23-án együtt lenne az ellenzék egy színpadon, nyilván Márki-Zay Péter vezetésével.

A főpolgármesterrel készült interjúnkat 54:45-től láthatják a vasárnap esti műsorunkban:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!