Már gőzerővel számolják a szavazatokat az ellenzéki előválasztáson

2021. október 17. – 09:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már számolják az ellenzéki előválasztáson leadott szavazatokat Budapesten, a Viilányi úti konferenciaközpontban. A helyszínt egy élő bejelentkezésben mutatták meg a Facebookon.

Több százan számolják a szavazatokat, ezernyolcszáz doboz tartalmát kell kiborítani az asztalokra, hangzott el a műsorban. Este 8-9 körül már lesznek részeredmények, napközben feldolgozottsági adatokat fognak közölni.

Korábban írtuk, hogy az utolsó napon 118 ezren szavaztak, így összesen 662 ezer ember voksolt a második fordulóban. Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között többen akartak dönteni, mint ahányan az ellenzék közös egyéni képviselőjelöltjeiről voksoltak az első fordulóban.

Az eredményekre vasárnap, már csak a magas részvételből kifolyólag is késő este lehet számítani, ám a szavazatszámlálást, valamint a részeredmények kihirdetésének folyamatát a Telex egész nap percről-percre közvetíti, ahogyan beszámolunk a két miniszterelnök-jelölt eredményváró és eredményértékelő rendezvényeiről is.

Este nyolctól élő választási műsorunkban fogjuk értékelni a második forduló eredményeit. Érkezik hozzánk Török Gábor politológus, Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője, Arató Gergely DK-s politikus, Karácsony Gergely főpolgármester és maga Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is. Az eseményt a YouTube-on és a Facebookon fogjuk közvetíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!