A közmédia nem sieti el, hogy beszámoljon az ellenzéki előválasztás eredményéről

2021. október 17. – 20:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Napközben is írtunk róla már, hogy az MTI nem kapkod azzal, hogy híreket hozzon le az ellenzéki előválasztás részeredményeiről. Pedig ezen az egyébként nem túl eseménydús vasárnapon nem mondhatnánk, hogy egyéb fajsúlyos hírek szorították ki az előválasztási híreket, a szerkesztő stáb valamiért mégis úgy döntött, helyettük inkább egy golfvilágrekordról, egy indonéz tigrisről és a facélia virágzásáról számol be.

Időközben annyi változás történt, hogy este 8 körül, 60 százalékos feldolgozottságnál már annyira egyértelműen elbillent a mérleg Márki-Zay Péter irányába, hogy mindkét jelölt végeredményt hirdetett: Dobrev Klára gratulált ellenfelének, Márki-Zay pedig győzelmi beszédet mondott az Anker közben.

Mindez azonban nem téríti el a közmédia nagyobb részét golfos-facéliás vonalról. Az MTI végül 20:39-kor hozta ki az első rövidhírt a témában, az M1 Híradóban és a Hirado.hu-n viszont továbbra sem látjuk nyomát az előválasztásról szóló híreknek.

20:45 környékén vezető hír ehelyett Orbán Viktor harmadik oltása és egy fideszes megmondóember megfejtése a Békemenetről….

…valamint az M1 Híradónál egy filmforgatás a világűrben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!