Utoljára a foci-Eb alatt néztek annyian tévéműsort, mint amennyien a Dobrev–Márky-Zay-vitát látták

2021. október 14. – 13:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiemelkedő nézettséget hozott a második miniszterelnök-jelölti vita az RTL Klubnak szerdán. A másfél órás, élő műsor a 18–49 évesek körében 17,2 százalékos közönségarányt ért el, ez a teljes lakosságban 816 ezer főt jelentett. Összehasonlításként: szeptember 24-én az első vita 16,4 százalékos közönségaránnyal futott, így a szerda esti vitaműsor nézőszámban 25 százalékos növekedést jelentett a fő célcsoportban, míg a teljes lakosságban 22 százalékkal többen nézték a tegnap esti vitát a két héttel ezelőttihez képest – írta közleményében az RTL Magyarország.

A vitaműsor saját idősávja legnézettebb műsora volt a 18–49 évesek körében és a teljes lakosságban is, emellett utóbbi célcsoportban július közepe óta ez lett a legnézettebb műsorszám a hétköznap estékben – közölte a csatorna.

A szerdai vita nézői összetétele nagyon hasonló volt az elsőhöz: most is inkább a budapesti (30,1 SHR%), vidéki nagyvárosi (25,1 SHR%) magasabb iskolai végzettségű (felsőfokú: 36,3 SHR%, érettségizett: 22,8 SHR%) nézőket érdekelte a leginkább a két jelölt összecsapása. Érdekesség ugyanakkor, hogy a második vita nézői között a legnagyobb növekedés az első fordulóhoz képest a fiatalokon (18–29: +57%), illetve a kisvárosi (+31%) és falusi célcsoporton (+53%) belül volt.

A választási vitaműsor online nézettsége is kiemelkedő volt: csütörtök reggelig az RTL Moston a videóindítások száma csaknem 9700 volt. Az online nézők 31 százaléka nő, 69 százalékuk férfi, átlagos életkoruk 36 év. Ez a megoszlás csaknem megegyezik a vitaműsort a televíziós adással párhuzamosan, online élőben az RTL Most+ felületén követőékkel: itt 39 éves átlagéletkor mellett 38% volt a nők és 62% a férfiak aránya.

A teljes, másfél órás vitát itt tudják visszanézni, a felvételt köszönjük az RTL Klubnak. A legerősebb pillanatokról szóló összefoglalónkat itt láthatja:

A vitát percről percre közvetítettük a Telexen is, amit ide kattintva végig is tud olvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!