Vasárnap éjjelre derülhet ki, hogy ki nyerte az előválasztás második fordulóját

2021. október 13. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki előválasztás második fordulója szombat estig tart. Másnap a szavazatokat megyénként, Budapesten pedig választókerületenként fogják összeszámolni a számlálóbiztosok – írja a Országos Előválasztási Iroda közleménye.

Az eredmények bejelentése is ebben a rendben zajlik majd: az Országos Előválasztási Bizottság tagjai minimum óránként egy megye és egy budapesti választókerület eredményeit fogják bejelenteni az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon. Az első bejelentés várhatóan dél és egy óra között lesz. A videós bejelentés után szöveges formában is közzéteszik az eredményeket az előválasztás honlapján és Facebook-oldalán.

A végeredményt várhatóan vasárnap késő éjjel fogják közölni egy sajtótájékoztatón.

Az Országos Előválasztási Bizottság szerdai beszámolója szerint a második fordulóból eltelt három nap alatt eddig 260 173 fő adta le szavazatát. Az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67 300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt.

Az előválasztás második fordulója az eredetileg tervezettnél hat nappal később, múlt vasárnap kezdődött el, és hét napon át tart. A szavazni személyesen az országban bárhol, vagy az erre kifejlesztett internetes felületen keresztül lehet. Ketten maradtak versenyben, vasárnapra eldől, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz az ellenzék vezetője a 2022-es országgyűlési választáson.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!