Fordulat az erzsébetvárosi légpisztolyos lövöldözésben: az elkövető azért lőtt, mert egy védelmi pénzt követelő banda tört-zúzott

2021. október 12. – 07:59

Másolás

Vágólapra másolva

Fordulatot vett az erzsébetvárosi légpisztolyos lövöldözés története, írja a police.hu. Az előzmény, hogy légpisztolyos lövöldözéshez riasztották a fővárosi rendőröket 2021. október 3-án hajnalban a főváros VII. kerületében. Ketten szenvedtek könnyű sérüléseket, a lövöldöző férfit a helyszínen elfogták. Az erzsébetvárosi nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanújával indítottak eljárást, az airsoft fegyvert lefoglalták.

Az azóta beszerzett adatok azonban arra utaltak, hogy a háttérben több húzódik egy átlagos nézeteltérésnél. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya vette át, a Nemzeti Védelmi Szolgálat közreműködésével folytatott eljárás megállapításai szerint a légpisztolyt egy játékterem alkalmazottja használta, miután a szomszédos szórakozóhely biztonsági őrei rá és munkatársaira támadtak. Fenyegették és bántalmazták a játéktermet vezető nőt és két alkalmazottját, majd törni-zúzni kezdtek a helyiségben. A vizsgálat adatai szerint a támadók azt akarták elérni, hogy újra ők védhessék a játéktermet is.

A zsarolás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt folytatott eljárásban a fővárosi nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Készenléti Rendőrség támogatásával október 8-áról 9-ére virradóan ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön.

A budapesti nyomozók kihallgatásukat követően őrizetbe vették a 44 éves J. Rudolfot, a 47 éves K. Csabát, a 28 éves G. Dánielt és a 20 éves J. Attilát. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmények elkövetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!