85 ezren szavaztak hétfőn az ellenzéki előválasztáson

2021. október 12. – 08:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A vasárnapinál is többen, 85 ezren szavaztak az ellenzéki előválasztás második fordulójának második napján az OEVB tájékoztatása szerint.

Ez rekordközeli napi részvételt jelent, eddig egyedül szeptember 25-én járultak ennél többen személyes vagy online szavazópontokhoz, pedig az idő ismét nem volt a legkellemesebb, és hétköznap volt (a korábbi rekord hétvégén született).

A hétfői nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak:

  • sátorban megjelent: 68 284 fő.
  • interneten keresztül adta le szavazatát: 16 497 fő.

Összesen tehát 84 781 polgár voksolt hétfőn arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen az ellenzéki miniszterelnök-jelölt 2022-ben. Az összesített részvétel két nap után 163 393 fő. Viszont mivel ez a forduló rövidebb ideig tart, mint az első, naponta átlagosan 88 ezer embernek kéne elmennie, hogy az összesített részvétel hozza az első fordulóét.

Az előválasztás második fordulója az eredetileg tervezettnél hat nappal később, vasárnap kezdődött el, és hét napon át tart, vagyis a mostani tervek szerint szombat estig lehet leadni a szavazatokat személyesen az országban bárhol, vagy az erre kifejlesztett internetes felületen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!