Idén nyáron is gyakran keresztezte egymás útját a NER kedvenc magángépe és a Lady Mrd luxusjacht

2021. október 7. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Németh Dániel fotó- és oknyomozó riporter tízperces rövidfilmet készített a NER-elit idei nyaralásáról. A Partizán Youtube-csatornáján bemutatott filmből kiderül, hogy a Lady Mrd és a Seagull Mrd luxusjahctok június 21. és augusztus 29. között szinte folyamatosan szelték a Földközi-tengert, és a híres OE-LEM lajstromjelű Bombardier privátjet is egész nyáron szállította az Orbán Viktorhoz szorosan kötődő üzletembereket a hajókhoz.

A filmben feltűnik dr. Barna Zsolt, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, aki június végén a Nápolyi- és a Salernói-öbölben, valamint Capri szigeténél járt a Lady Mrd fedélzetén. A nyáron többek között Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója is megfordult a Lady Mrd-n.

A másik luxusjacht, a Seagull Mrd július 20-án kötött ki Szardínián, pont aznap, amikor az OE-LEM leszállt az olbiai repülőtéren. A gép utasai között volt Vörös József ügyvéd, Végh Gábor, a zalaegerszegi futballklub tulajdonosa, valamint Mészáros Lőrinc egyik testvére is.

Mészáros Lőrinc fia, ifj. Mészáros Lőrinc július végén Horvátországban nyaralt a Lady Mrd-n, majd egy hétre rá az egész Mészáros család összejött Dél-Olaszországban.

Németh összegzése szerint június 21. és augusztus 29. között:

  • az OE-LEM lajstromú magánjet 66164 kilométert repült;
  • a Lady Mrd 8996, a Seagull Mrd 5333 kilométert hajózott;
  • a repülő és a hajók bérleti díja 540 millió forint volt ebben az időszakban.

Németh Dániel egyébként azon magyar újságírók egyike, akinek telefonjait bizonyíthatóan feltörték a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel. Az egyiket 2021. július 1–9., a másikat pedig július 5–9. között, minderről a Direkt36 írt részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!