30 millió forintos kárt okozott egy soproni építési vállalkozó, a legtöbb helyen el sem kezdte az elvállalt munkákat

2021. október 6. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

Közel harmincmillió forintos kárt okozott egy soproni építési vállalkozó, aki 11 helyen vállalt el különböző munkákat, de a kivitelezéssel adós maradt – írja a Soproni Járási Ügyészség közleménye.

Az ügyészség vádat emelt a 46 éves férfival szemben, aki összesen 29 976 645 forint visszafizetésével maradt adós. A vádirat szerint a férfi több mint hatmillió forint köztartozással rendelkezett, és több irányban is tartozás terhelte.

Ennek ellenére tőkeerős vállalkozóként tűntette fel magát, és Sopron környékén különféle építőipari munkálatokat vállalt el. Még olyan munkára is igent mondott, ami amúgy nem tartozott a tevékenységi körébe. A férfi a sértettektől átvett összegeket más építkezésekre, valamint saját tartozásai rendezésére fordította, a munkálatokat pedig – néhány kivételtől eltekintve – meg sem kezdte.

Az ügyészség a férfit tizenegy rendbeli minősített csalással vádolja. Vele szemben akár 12 év szabadságvesztés is kiszabható. Az eljárást a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!