Borús, borongós aradi vértanúk napja lesz szerdán

2021. október 6. – 07:02

Borús, borongós aradi vértanúk napja lesz szerdán
Várható időjárás szerda estig – Forrás: Met.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Eső, zápor, beágyazott zivatar – bármit is jelentsen az utóbbi, az világos, hogy borongós, őszi napot hoz a szerda, az indokolatlanul szép, nyárias napok után: délelőtt a Dunántúlon várható csapadék – nem beszélve azokról a helyekről, például a fővárosról, ahol ez már hajnalban el is kezdődött –, ezután a csapadékrendszer kelet felé halad. Kiadós esőre kell számítani – a 24 óra alatt lehulló csapadék a 20 millimétert is meghaladja, főként az ország délnyugati és középső részén. Utóbbin 50 milliméter feletti mennyiség is lehetséges – derült ki a Met.hu előrejelzéséből.

Ennek megfelelően az egész országban borult lesz az ég. A déli órákig a délkeleti, keleti szelet kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések, később a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szél több helyen is megerősödik.

Erősen eltérő lesz viszont a hőmérséklet: 12 és 20 fok közötti csúcsok várhatók, a csapadékosabb területen lesz hűvösebb. Estére 9–15 fok közötti értékek lesznek a jellemzők.

Október 6-nak – és az aradi vértanúk napjának – azonban megfelel az időjárás. A szélsőértékeket messze elkerüljük: 2013-ban Nyírlugoson -7,1 fok volt, Szarvason pedig 1935-ben 32,4 fokot mértek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!