Októbertől 50, novembertől 300 új biciklivel bővül a Mol Bubi

2021. október 01. – 14:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mol Bubi szolgáltatást a tavaszi megújulása óta egyre többen használják, nemrég a napi utazások számának csúcsa is megdőlt, írja közleményében a BKK. Jelenleg 1200 kerékpár és 158 gyűjtőállomás érhető el. A BKK úgy döntött, hogy további 360 kerékpárral bővíti a flottát.

Az első ötven bicikli október 1-től érhető el, a további 310 várhatóan egy hónap múlva.

A Mol Bubi szolgáltatás első generációját 2014-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a Budapesten közlekedők számára egy gyors, fenntartható és folyamatosan elérhető szolgáltatás álljon rendelkezésre. Majd 2021. május 20-án megszületett a második széria sokkal könnyebben tekerhető, kisebb súlyú, defekttűrő gumikkal felszerelt kerékpárokkal, írják. De e mellett a rendszer is megváltozott.

Szeptember közepén írtuk meg, hogy már 5000 forint elszállítási díjat kell fizetnie azoknak, akik nem a gyűjtőállomásokon rakják le a Mol Bubi bicikliket. A rendszer push üzenetben és e-mailben is figyelmezteti a felhasználókat a szabályoknak megfelelő elhelyezésre.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom