Visszakapták a szülei a kisfiút, akit nem akartak anyakönyveztetni

2021. október 1. – 08:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2020 januárjában rendőrök vittek el egy 4 hónapos csecsemőt Dusnokról, mert szülei elhatárolódtak minden jogi szabályozástól, minden állami szervvel való kapcsolatfelvételtől. Az édesanya a várandóssága alatt sem kereste a kapcsolatot a hatóságokkal, otthonában szült. A 2019 szeptemberében született gyereket nem anyakönyvezték, nem volt tb-kártyája, és nem kapta meg a védőoltásokat sem.

A Blikk észrevette, hogy a gyerek második születésnapját már szüleivel ünnepelte, édesanyja erről posztolt. „Teljesen feloldódott a családi környezetben, kötődik és ragaszkodik hozzánk” – írta.

A bejegyzés szerint még a nyáron visszakerült hozzájuk a kisfiuk. A lap meglátogatta a Bács-Kiskun megyei településen az édesanyát, Ágnest, aki ajtót is nyitott, de dühösen ordítozott, mert szerinte a rendőrség, a média, a jegyző, mindenki hazudott.

A nagypapa szerint indokolatlanul vették el másfél évre tőlük az unokájukat, de most visszakapták. A faluban azt gyanítják, hogy a szülők azzal a szektával álltak kapcsolatban, amelynek vezetőit a héten tartóztatták le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!