Fekete-Győr: Szeretném megköszönni, hogy tanulhatok a hibákból

2021. szeptember 30. – 00:56

Másolás

Vágólapra másolva

Fekete-Győr András Momentum-elnök késő este, éjfél körül értékelte az első forduló eddig megismert eredményeit. Azt mondta, tűzbe mentek azért, hogy lehessen online szavazni, főként azért, mert vannak, akik félnek személyesen szavazni, vagy éppen külföldön élnek, és egyébként is a 21. században elengedhetetlen, hogy legyen erre lehetőség. 123 ezer ember szavazott online, ami hatalmas siker – mondta.

„Az elsődleges prioritásunk az volt, hogy minél több országgyűlési képviselőjelöltje legyen a Momentumnak, ha minden jól megy, akkor tizenvalahány jelölttel fogunk végezni ezen az előválasztáson” – folytatta. Majd felsorolta az előválasztást már biztosan megnyerő jelöltjeiket.

  • Bodrozsán Alexandra – (Ő három napja még felhívta Fekete-Győrt, hogy nem fog menni a győzelem, lelket kellett önteni belé.)
  • Buzinkai György Szentendrén az online szavazatokkal fordított.
  • Mihalik Edvin Szegeden fölényesen megverte azt az embert, aki tavaly a Pride előtt még genetikai hulladéknak nevezte a melegeket.
  • Debrecenben Mándi László nyert.
  • Elekes István Keszthelyen győzött. Kemény meccs lesz ez a Fidesszel, mondta Fekete-Győr.
  • Gyenes Szilárd Balassagyarmaton, „ez is nagyon kemény körzet lesz”.
  • Orosz Anna kétharmaddal verte meg a DK-s Gy. Németh Erzsébetet.
  • Hajnal Miklós is behúzta a körzetét.
  • Hadházy Ákos nagyon nagy különbséggel verte Tóth Csabát már akkor is, amikor még Tóth még nem lépett vissza.
  • Szél Bernadett is nagyon nyert, 80-20 arányban győzte le a DK-s képviselőjelöltet.

Fekete-Győr szerint „nyilván vannak tanulságai is ennek a kampánynak”. A mozgósításban még sokat kell fejlődnie a Momentumnak – mondta a párt elnöke. „Többet kell tenni azért, hogy kiépüljenek a társadalmi kapcsolatrendszerek.”

A miniszterelnök-jelölti kampánnyal két céljuk volt. „Az első, hogy jussunk be a második fordulóba. Ez nagyon nem sikerült, sajnálom, hogy emiatt csalódnotok kellett bennem vagy ebben a kampányban.” Szerinte nem tudtak „színpadot ácsolni” neki. Nem volt alattunk sem egy fővárosi polgármesteri szék, vagy egy vidéki városi polgármesteri szék, vagy egy uniós parlamenti alelnöki szék – sorolta a többi jelöltre utalva.

Azt is akartunk, hogy a momentumos stílus és értékrend ott legyen – mondta. „A miniszterelnökjelölti vitákban talán kijöttek azok a különbségek, amik minket megkülönböztetnek tőlük. Például hogy mi kérlelhetetlenek vagyunk a korrupció elleni harcban.” Aztán önkritikus hangnemre váltott a saját miniszterelnök-jelölti szereplésével kapcsolatban: „Szeretném megköszönni, hogy tanulhatok ezekből a hibákból.” A második fordulóban egyet biztosan nem szeretne a Momentum közössége, Dobrev Klárának van a legkevesebb esélye, hogy legyőzze Orbánt – mondta Fekete-Győr. A következő napokban el kell dönteni, hogy melyik jelölt, Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter mögé áll be a Momentum – hangsúlyozta.

A teljes beszédet itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!