Márki-Zay: Nem csinálunk hiúsági kérdést ebből Karácsonnyal

2021. szeptember 29. – 23:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Megcsináltuk” – így kezdte az élő Facebook-bejelentkezésben közvetített eredményértékelését Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi politikus köszönetet mondott mindenkinek azért, amit meglepetésszerűen jó eredménynek nevezett.

„Mondhatjuk, hogy megcsináltuk a csodát” – jelentette ki.

Azt hangsúlyozta, hogy milliárdos költségvetésű pártokkal szemben érték el ezt az eredményt úgy, hogy nekik csak 20 millió forint volt a kampányukra, ami adományból jött össze. Szerinte jó eséllyel meglesz a 15 százalék és a harmadik hely, optimisták.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Az előválasztást a teljes ellenzék elmúlt 10 éves teljesítménye csúcsának nevezte, a 7-8 százalék körüli részvételt pedig az adott körülmények között óriási eredménynek. Márki-Zay szerint az is óriási eredmény, hogy most derültek ki botrányok, még időben, és nem 2022-ben. Tóth Csaba visszalépését külön említette. Azt mondta: megtisztult az ellenzék, és megtapsoltatta Hadházy Ákos zuglói teljesítményét. Biztos vagyok benne, hogy a béke is helyreáll, folytatta.

A miniszterelnök-jelölti verseny második fordulójával kapcsolatban azt mondta, hogy máris elkezdték a beszélgetést erről Karácsony Gergellyel, még tegnap, amikor ugyanazon a konferencián voltak Gödöllőn. Kétszer is beszéltek személyesen, négyszemközt. Márki-Zay szerint mind a ketten „önzetlenül, nem hiúsági kérdést csinálva ebből” azt a megoldást fogják választani, ami a legesélyesebb jelöltet fogja harcba küldeni Orbán Viktor ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!