Márki-Zay arról beszélt, ha kell, visszalépnek egymás javára Karácsonnyal

2021. szeptember 29. – 18:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre legfeljebb sejtéseink vannak az előválasztás eredményéről, bizonyosság majd csak akkor lesz, ha minden szavazatot megszámoltak – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter.

Beszélt arról is, hogy minden megye 1-es számú körzetével, tehát a megyeszékhelyekkel kezdték a szavazatszámlálást, a budapesti szavazatokat állítása szerint még el sem kezdték megszámolni. „Mégis van okunk az ünneplésre” – mondta. „Bebizonyítottuk, hogy az előválasztás egy sikeres és jó gondolat volt.”

Arra különösen büszke, hogy civilként, erős pártszervezet és médiatámogatás nélkül is el tudott érni egy ilyen eredményt, nagyon hálás az aktivistáinak, támogatóinak. A sok kicsi együtt nagyon erős, és le fogja tudni győzni a gonoszt – hangsúlyozta.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Az előválasztás arra is jó volt, hogy ebben a nagy fideszes média-ellenszélben is tudta hallatni a hangját az ellenzék. „Békét, szeretetet, biztonságot, jogállamiságot és demokráciát fogunk hozni ennek az országnak” – sorolta. Egy egymással együttműködni képes, sokszínű társaság tudott most megállapodni. „A magas részvétel jelzi, hogy rendszerváltó-hangulat van az országban. Még fejlettebb demokráciákban sem mindig mennek el ennyien előválasztani.” – tette hozzá.

Ha mindenki, aki ma szavazott, vagy aktivistaként részt vett az előválasztáson, jövő áprilisban is összefog, akkor leválthatjuk a Fideszt, és létrehozhatunk egy európai jogállamot – mondta.

A Telex helyszínen lévő újságírója megkérdezte, elképzelhető-e, hogy a miniszterelnök-jelölt választás második fordulójában visszalépjenek egymás javára Karácsony Gergellyel. „Mind a két lehetőség felmerül, ebben Karácsony Gergely és én ugyanúgy gondolkodunk. Közösen kell továbbmennünk, mindent meg kell tennünk azért, hogy Orbán Viktor legmegfelelőbb kihívóját válasszuk ki az előválasztás második fordulójában” – mondta.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!