Kádár Andrea került a kiszervezett Országos Atomenergia Hivatal élére

2021. szeptember 29. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor szerdán Kádár Andreát nevezte ki az Országos Atomenergia Hivatal élére, ami jövő januártól kikerül a kormány közvetlen ellenőrzése alól, áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóközleményében.

A közlemény szerint függetlenné tennék az Országos Atomenergia Hivatalt, ami önálló szervként működne tovább, vezetőt viszont a kormány közvetlen közelből választott az ITM helyettes államtitkárának kinevezésével.

Kádár 2014 óta az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiapolitikáért felelős helyettes államtitkára, előtte 2012 és 2014 között pedig a Miniszterelnökségen belül működő, a hírszerző jelentések koordinálását végző Nemzetbiztonsági Irodát vezette. Azt egyelőre nem tudni, ki lesz az utódja.

Az Országos Atomenergia Hivatal élén 2021 áprilisáig, nyolc éven keresztül Fichtinger Gyula volt, a távozása körülményeiről azóta sem tudni semmit, lemondását akkor nem indokolta. Nem sokkal lemondása után kezdte el a kormány kiszervezni az OAH-t a közelgő országgyűlési választások előtt. Az OAH ezután önálló szabályozó szervként működik majd, az elnökét pedig a miniszterelnök pályázat nélkül nevezheti ki, a kinevezés után pedig már nem válthatja le az elnököt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!