Ma már biztosan nem lesz meg a miniszterelnök-jelölti választás végleges eredménye

2021. szeptember 29. – 15:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán háromnegyed négykor, vagyis több mint 18 órával azután, hogy lezárult az előválasztás, az Előválasztás 2021 Facebook-oldalára került ki egy bejegyzés, amiben arról írnak, hogy a vártnál miért halad lassabban a számlálás. Az okok között említik, hogy

  • az általános választásokkal szemben az előválasztáson a szavazólapokat nem pecséttel, hanem QR-kódok használatával hitelesítették. A számlálás során a számlálóbiztosoknak ezt kell ellenőriznie, ezért ismételten beolvassák a QR-kódokat. A korábban „becsippantott” szavazólapokat ekkor „kicsippantják”.
  • A vidéki számlálók a számlálás eredményét adatbeküldő rendszeren keresztül juttatják el a központba. Ezeket viszont a budapesti központ összeveti az elkészült papíralapú jegyzőkönyvek tartalmával is, hogy pontos és végleges adatok alapján tudja az eredményt megállapítani.

Ezek miatt

ma nem várható a miniszterelnök-jelölti választás végleges eredménye

– közölték.

Az első választókerületekből azonban hamarosan összeáll az az adat, amit az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) kellően pontosnak és hitelesnek tekint ahhoz, hogy a nyilvánosság számára is kihirdesse az eredményt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!