Dobrev Klára biztosra veszi, hogy lesz második forduló

2021. szeptember 29. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A DK miniszterelnök-jelöltje legalábbis a kampány folytatását ígérte az eredményekre várva.

„Lezárult az előválasztás első fordulója. Folytatjuk a másodikban!” – írta Facebook-oldalán Dobrev Klára az urnazárást követően, köszönetnyilvánító videójához.

A DK miniszterelnök-jelöltje ezek alapján már kevéssé számít tehát arra, hogy 50% feletti arányban nyerheti meg az előválasztás első fordulóját. Néhány napja ugyanis még erősen kérdéses volt, hogy szükség lehet-e második fordulóra, hiszen a szavazósátrak környékéről szivárgó becslések alapján úgy tűnhetett, Dobrev Klára 50 százalék feletti támogatásra számíthat.

Az ilyen számításokra a legtöbb ellenzéki forrás egyértelműen adott is az előválasztási folyamat során, noha sehol nem kezdődött meg a szavazatszámlálás szerda reggel előtt. A pártok választóköri delegáltjai azonban a szavazósátrakban kifigyelhették a szavazók mozgását, aktivitását, illetve az előválasztást megelőző ajánlásgyűjtés adatai alapján is becsülhettetek. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!