Megsebesítette magát a börtönben a csantavéri gyilkos

2021. szeptember 29. – 16:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ügyvédje értesítette a büntetés-végrehajtási intézet illetékeseit arról, hogy ügyfele, a csantavéri gyilkosként elhíresült D. Csaba szerdán délelőtt megsebesítette magát, erről ugyanis maga D. Csaba számolt be neki – mondta a Telex megkeresésére D. Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián, megerősítve a Blikk értesüléseit. Hozzátette ugyanakkor, hogy D.-vel a történtek után is beszélt, miután orvosi ellátást kapott, akkor azt mondta neki, hogy 12 centi hosszú sebesülése van, amit borotvapengével ejtett magán. Az orvosi ellátás után a börtönpszichológus is járt nála, most pedig fogdára került.

Az ügyben a BvOP-t is kerestük, ám ők megkeresésünkre annyit írtak, hogy „a büntetés-végrehajtási szervezetnél keletkezett bármely fogvatartottal kapcsolatba hozható valamennyi adat, információ bűnügyi személyes adat, így a hatályos jogi szabályozás nem ad lehetőséget konkrét személyre vonatkozó válaszadásra.”

Gulyás szerint D. Csaba az éhségsztrájkból jutott el idáig, ezt tíz nappal ezelőtt kezdte, figyelemfelkeltésként, mert úgy tartja, hogy őt bizonyítékok hiányában ítélték el a Szilas-pataknál történt ügyben, továbbá, mert „objektív ítéletet szeretne.” A szerb–magyar D. Csaba első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, a vád szerint Amszterdamban és Budapesten végzett áldozataival. Az ügyész a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása érdekében fellebbezett, míg D. Csaba védője teljes körű felmentésért fellebbezett az ítélet ellen. A másodfokú tárgyalások november 3-án és 17-én várhatóak – mondta ügyvédje, aki úgy gondolja, hogyha D. hosszabb távon nem hagy fel ezekkel a cselekedeteivel, akkor akár még pszichiátriára is kerülhet.

Januárban ítélték el első fokon a csantavéri bérgyilkosként hírhedtté vált, szerb–magyar állampolgárságú D. Cs.-t egy Hollandiában életvitelszerűen tartózkodó horvát férfi, valamint egy magyarországi kábítószer-kereskedő meggyilkolásáért, de az ítélet szerint bűnös volt lőfegyverrel visszaélésben és közokirat-hamisításban is. A rendelkezésre álló adatok alapján D. Cs., akit végül Csehországban, Prágában fogtak el a bujkálása során 2019 májusában, a horvát férfival 2018. júliusban, egy amszterdami kávézóban végzett, tarkón lőtte. A magyar kábítószer-kereskedőt, V. Lászlót 2018. szeptember 19-én lőtte fejbe Budapesten, a XV. kerületben, a Pólus Center mögötti parkolóban, majd a holttestet a közeli patak medrébe húzta, ezután pedig hamis okmányokkal külföldre utazott. Az ítélet a fellebbezés miatt nem jogerős.

Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!