Tóth Péter bocsánatot kért, amiért évekkel ezelőtt cigányozott, zsidózott és melegellenes megjegyzéseket tett

2021. szeptember 28. – 12:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Én most határozottan kimondom, hogy a cigánybűnözés fogalmát használó mondataimért mindenkitől elnézést kérek.”

-fogalmazott Tóth Péter, a Jobbik, az LMP és a DK közös jelöltje egy szegedi vitán. A Csongrád-Csanád megyei képviselőjelölt nyár végén kavart port azzal, hogy, mint kiderült, a 2010-es évek elején gyakran osztott meg szélsőséges tartalmakat, legyen szó akár fajvédelemről, zsidó-, meleg- vagy cigányellenességről, vagy libsizésről.

A roma értelmiségiek szervezésében az 1 Magyarország Kezdeményezés Csongrád-Csanád megyei 2. választókörzetben, Szegeden tartottak vitát a jelöltek. A jelen lévő roma szószólók bocsánatkérésre szólították fel a vitán Tóth Péter a korábbi, meleg, roma- és zsidóellenes megjegyzései miatt, írja a Mérce.

Tóth arról beszélt, korábban, amikor romaellenes kijelentéseket tett, azt „egy konkrét eset miatt tette”, egy roma család miatt, akik állítása szerint a környéken fosztogattak. Kifejtette, tudja, hogy „néha rossz, ha ki kell mondani ezeket a problémákat”, de szerinte „akkor tűnik el az előítélet, ha megoldást keresnek azokra.” Hozzátette, „a fiatalabb romák körében nagyon erős a drogprobléma, ami az összes többi bűnözési forma alapja”.

Ezután a vitán ismét megkérdezték tőle, hogy egyetért-e emellett korábbi kijelentéseivel, mire Tóth azt mondta,

„Nem. Elnézést kérek, ha valakit megsértettem ezzel”

Korábban megkerestük cikkünkben Tóth Pétert, megkérdeztük tőle korábbi nyilatkozatai alapján, hogy továbbra is azt gondolja-e, hogy „a homoszexuálisok genetikai hulladékok”, hogy az „országot egyre inkább elönti a liberális szar”, hogy a „bibsiknek” nevezett zsidók „problémát jelentenek a világban, és jelentettek már 1920-ban is”, vagy hogy támogatja-e a fajvédelmet, foglalna-e vissza életteret a cigányságtól, és megszüntetné-e Szlovákiát. Válaszát azzal kezdte, hogy mindenki változik, így pártja, illetve ő is.

Hozzátette, ő is elfogadta a Jobbik új, keresztény-szociális néppárti irányát. Mint írta, a Jobbik Elvi Nyilatkozatának elfogadása őt is kötelezi, ami egyben azt is jelenti, hogy szembenézett a múltbeli hibáival, sokak számára sértő, meggondolatlan kijelentéseivel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!