Első fokon felfüggesztett börtönre ítélték a volt álmosdi polgármestert

2021. szeptember 28. – 19:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem jogerősen felfüggesztett börtönt kapott hétfőn a volt fideszes álmosdi polgármester, akit csalással vádol az ügyészség – tudta meg az RTL Híradó. A vád szerint plakátokat csináltatott nem létező rendezvényekről, hogy el tudjon számolni az előleggel, amit felvett az önkormányzat pénzéből.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője elmondta, hogy a volt polgármestert első fokon a bíróság 1 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 3,5 évre felfüggesztettek, ezenfelül több mint 4,5 millió forint vagyonelkobzást is elrendeltek. A jegyző pénzbírságot kapott.

A vád szerint a volt vezető 2015 és 2016 között előleget vett fel a község pénzéből, később pedig úgy akart elszámolni a hiányzó 1,5 millió forinttal, hogy azokat rendezvényekre költötte. Csakhogy, mint kiderült, volt olyan rendezvény, amit meg sem rendeztek. Ezek plakátjai és meghívói is utólag készültek.

A vádirat szerint a volt polgármester a jegyző segítségével jutalmat is felvett, és előfordult, hogy például tévét vett a testület jóváhagyása nélkül. A jegyzőt is elítélte a bíróság, ő pénzbüntetést kapott. A polgármestert 2017-ben megfosztották tisztségétől. Egy év múlva újra indult a választáson, de nem nyert.

A volt polgármester a híradónak azt mondta: ma is kitart amellett, hogy megalapozatlan vádakkal támadják. Fellebbeztek, a per folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!