Esővel, lehűléssel robban be az ősz a jövő héten

2021. szeptember 26. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

A kellemes tavaszi hétvége után lehűléssel és sok esővel indul a következő hét, aminek második felében a maximumok már csak 20 fok körül alakulnak, a minimumok pedig akár 4 fokig is süllyedhetnek, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb pedig 19 és 28 fok között várható; délkeleten, keleten lesz a legmelegebb, napsütésre viszont már csak az északkeleti tájakon lehet számítani, csapadék pedig országszerte várható. A zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt – Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével – az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kedden már csak elszórtan lehet zápor, a hőmérséklet viszont tovább csökken: napközben 21-26 fokot, hajnalban pedig 7-16 fokot mérhetünk. Szerdán megint többfelé eshet, a nappali maximumok legfeljebb 19 és 24 fok, a minimumértékek pedig 5 és 14 fok körül alakulnak. Csütörtökön sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 4-14 fok lesz, napközben 14-21 fokig melegszik a levegő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!