Kétmillió forintot és egy fazék birkapörköltet kért ügyfelétől egy korrupt szolnoki ügyvéd

2021. szeptember 24. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetőeljárás indult egy korrupt szolnoki ügyvéd ellen, aki azt állította, hogy kétmillió forintért cserébe, a bírót lefizetve elintézi, hogy ne vegyék el egy közlekedési balesetet okozó lány jogosítványát.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi lánya ellen közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás. Az apa 2011 májusában megkérte a szolnoki ügyvéd ismerősét, hogy lássa el a lánya védelmét. Az ügyvéd azt ajánlotta, hogy kettő millió forintért cserébe, a bírót lefizetve elintézi, hogy ne vegyék el a lánya vezetői engedélyét, és csak pénzbüntetést kapjon.

Az apa elfogadta az ügyvéd ajánlatát, és kifizette a kétmillió forintot. Az ügyvéd a pénzen túl – azt állítva, hogy azt az eljáró bírónak fogja elvinni – még egy fazék birkapörköltet is kért, amit szintén megkapott az ítélethirdetés előtt.

A férfi később egy másik ügyben is az ügyvéd segítségét kérte. 2014-ben a testvére ellen is büntetőeljárás indult, amely ügyben a bíróság ittas járművezetés miatt pénzbüntetésre ítélte a vádlottat, és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélethirdetés után a férfi felvette a kapcsolatot a szolnoki ügyvéddel annak érdekében, hogy a másodfokú büntetőeljárásban védőként járjon el.

Az ügyvéd ez alkalommal is felajánlotta segítségét, és azt ígérte, hogy a bíró megvesztegetésével elintézi, hogy ne vegyék el a férfi testvérének jogosítványát. Az ügyvéd ezúttal is kétmillió forintot kért a közbenjárásért.

A más ügyben letartóztatásban lévő ügyvéd nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Kovács Katalin, a KNYÜ szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a két közlekedési bűncselekmény ügyében a vádlottakat jogerősen nem tiltották el a járművezetéstől, arra azonban nincs adat, hogy a pénzt az ügyvéd továbbadta volna a bíróknak vagy egyáltalán felvette volna a kapcsolatot velük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!