Kivonultak a pécsi Pride vitájáról a várost vezető, nem kormánypárti képviselők

2021. szeptember 23. – 06:42

Másolás

Vágólapra másolva

A pécsi önkormányzat szerdán vitatta volna meg a kormánypárti képviselők javaslatát, amely szerint aránytalanul nagy lezárásokkal járt a hétvégi Pécs Pride. A polgármester és a nem kormánypárti képviselők azonban kivonultak ennél a napirendi pontnál – derül ki az ATV Híradójának riportjából.

A kormánypárti képviselők, akik Pécsen kisebbségben vannak, azt kezdeményezték, hogy kártalanítsak azokat a belvárosiakat, akik szerintük „kárt szenvedtek” a Pride miatt. A várost vezető, nem kormánypárti frakció kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, elítélik „az uszítás, a provokáció minden formáját”, és semmilyen módon nem kívánnak „közösséget vállalni Kővári János politikai ámokfutásával, amelyet a hétvégén lezajlott Pécs Pride kapcsán művel”.

A polgármester és a képviselők távozása után a teremben maradt, többségében kormánypárti képviselők folytatták a napirend tárgyalását. A kormánypártiak tagadták, hogy uszítottak volna.

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, Magyarországon 26 Budapest Pride után idén először rendeztek felvonulást egy vidéki városban is. A rendezvény után Lantos János, a Mi Hazánk képviselője feljelentette a Pécs Pride szervezőit, mert gyerekek is megjelentek a felvonuláson.

A Pécs Pride-on a Telex stábja is ott volt, a lenti videónk a hétvégi eseményen készült.

A melegellenessé térített pedofiltörvénnyel számos anyagunkban foglalkoztunk az elmúlt hónapokban. A törvény miatt az EU kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben. Ha szeretné megérteni, hogy mi az egész, kiskorúakat védő, de a homoszexualitásokat korlátozó törvény mögött a logika, miért van most ez az egész, akkor ezt a videónkat ajánljuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!